tiistai 8. huhtikuuta 2008

Kevättä pukkaa

Väkisinkin kevät tulla jolkuttelee. Viime päivinä sää on kyllä enemmänkin muistuttanut syksyä. Viime viikon lämpimät kevätpäivät ovat muisto vain.

Olen ollut viime viikot fillarikuumeessa ja on tullut surffailtua valmistajien sivuilla ja harrastajien mielipiteitä kahlaten. Etsinnässä on järkevä (monipuolinen ja edullinen) yleispyörä niin kaupunkiin, keskuspuiston reiteille kuin maantielle pidempiäkin retkiä varten. Vanha maasturini on tullut tiensä päähän. Olen siitä jo pidempään miettinyt tekeväni sinkulan tai fiksin, mutta en tiedä maksaako se vaivaa, sillä sen runko ei ole mitenkään erityisen hyvä tai edes kaunis.

Tällä hetkellä olen kallistumassa Kona Dew Plussan puoleen. Sen puolesta puhuu edullinen hankintahinta (439 euroa), jolla saa kuitenkin jo mekaaniset levyjarrut, jotka lienevät käyttökelpoiset Helsingin ilmastossa varsinkin kun liikutaan fillarikauden ääripäissä. Vihreä värikin on maukkain noista eri Dew-versioista. Tottahan toki ulkonäöllä on merkitystä! Dew Plussan huonoin puoli on sen järkevyys. Se on edullinen, siihen voi laittaa parempaa osaa, kun alkuperäisosat on ajettu loppuun ja se soveltuu monipuoliseen käyttöön ja monelle alustalle. Lisäksi hyvin harvalla tuntuu olevan siitä mitään pahaa sanottavaa, päinvastoin. Kaiken kukkuraksi sitä myydään kotinurkilla. SIIS IHAN LIIAN JÄRKEVÄ VALINTA!! :) Pyörä on toisaalta kyllä kompromissimainen eikä se ole aggressiivisen tai erityisen menevän näköinen.

Olen myös miettinyt kalliimpia 600-800 hintaluokan sporttisia suoratankoisia pyöriä, mutta en tiedä saako lisärahalla riittävästi vastinetta. Joku sporttinen kappavaihteellinen ja levyjarrullinen pyörä olisi aika ihanteellinen kaupunki-/commuter-pyörä kyllä. Cuben Hooper Alfinen osilla ja levyjarruilla olisi 1000 euron hintaluokassa. Toisaalta samaan hintaan saisi sitten jo cyclocrossarin. Cyclocrossari voisikin olla sitten tulevaisuudessa Se Oikea, jos pitää yhdellä välineellä pärjätä.

Käyn koeajamassa tuon Dew Plussan, kun kelit paranee ja sateet loppuu, niin pääsee fiilistelemään miltä pyörä tuntuu ajaa.

Dew Plussan edullinen hinta mahdollistaisi ostaa mukavan määrän lisäroippeitakin. Jo pitkään harkinnassa olleet lukkopolkimet (toispuoleiset Shimano A530:t) ja kengät tekisi mieli ostaa samalla. Brooksin satula (B17 ja vihreänä tietty! :)) himottaisi myös. Sillä voisikin kuvitella ajavansa sitten vaikka elämänsä loppuun asti, jos vain pitää siitä huolen. Kunnon lukko pitää ostaa joka tapauksessa ja tarkoituksena olisikin pistää järeintä tarjolle voroille eli Kryptonite Fahgettaboudit -minikaarilukko ja Kryptoniten vaijeri, jolla saa kiekot ja satulan kiinni. Kuumottaisi hankkia myös FRWD:n laite, jolla saisi lisämielenkiintoa kuntoiluun.

Kyllähän tämä vaikuttaa aika pitkälti siltä, että olen jo valintani tehnyt. ;) Pitää nyt vain toivoa, ettei Dew osoittaudu pettymykseksi koeajolla.

Ei kommentteja: