keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Oodi Brooksille

Brooksin nahkasatula asennettu!

Heti istahtaessa tuli valtava ahaa-elämys! Todella lyhyen noin sadan metrin viileätyypityksen jälkeen tuntuu kuin satula olisi tehty omalle ahterille! En hehkuttele vielä enempää, ennen kuin näkee miten pa.. ..ikat puutuu pidemmällä lenkillä, mutta olipas miellyttävä yllätys! Ehkä siihen tosiaan on syy, miksi Brooksin B17 on pysynyt yli 100 vuotta samanlaisena. :)

Vielä Brooksin hoidosta hieman. Brooksin ohjekirjasen ja Bike Forumsin viestin ohjeilla käsittelin ensin satulan alapuolen Brooksin Proofhidellä varsin runsaasti huolehtien, että joka kohta tuli kunnolla käytyä läpi. Ohjeiden mukaan alapuoli kannattaa käsitellä sateisessa ilmastossa (ja sadettahan Suomessa piisaa :)) varsinkin jos ei ole lokasuojia (kuten minulla). Tätä alapuolen kerrosta ei pyyhkäistä mitenkään vaan jätetään sillensä. Periaatteessa tämän kertakäsittelun pitäisi riittää satulan koko iäksi. Tämä jälkeen käsittelin päällipuolen ohuehkolla kerroksella Proofhidea, jonka annoin imeytyä yön yli ja aamulla pyyhkäisin satulan Brooksin hoitosetin omalla liinasella. Liinaan ei tuntunut jäävän mitään, joten kaikki imeytyi tai haihtui. Proofhiden levittämiseen kannattaa käyttää sormea, koska sen lämpö helpottaa levittämistä ja imeytymistä.

Säädin nyt samalla ohjaustankoa taas kerran. Tähän asti on tuntunut, ettei jotenkin millään löydy asentoa, jossa kämmeniä ei alkaisi särkemään jonkun ajan päästä. Nyt käänsin ohjainkannattimen alaspäin ja ohjaustangon pystykulmaan ja tuntui aika hyvälle tuon tosi lyhyen tyypityksen aikana.

Vielä julkinen kiitos Timpalle, joka blogiini kirjoittamalla kommentillaan myönsi julkisesti olevansa ensimmäinen blogini lukija! :)

1 kommentti:

HEREM - weblog kirjoitti...

Mistäs ostit satulas?