tiistai 22. heinäkuuta 2008

Rypsipellon tuoksu

Tuli eilen illalla pitkästä aikaa / vihdoin taasen heitettyä pidempi vakiolenkkini, joka suuntautuu Keskuspuiston suuntaan. Eilen tuntui koko päivän olevan sateen uhkaa ja juuri Helsingin ulkopuolella satoi pitkin päivää eri puolilla. Poutasäässä lähdin ajelemaan. Vaan eikös alkanut ripottelemaan, kun pääsin reitin lakipisteeseen Pitkäkoskelle. Sade tuntui yltyvän ja armoton tempo Espoon suunnasta tullutta sadepilveä pakoon (ao. kuvassa reittiä, johon FRWD tallensi maksimisykkeen 180 juuri tuolla osuudella ;)). Giro Xenin lippa osoittautui erinomaiseksi sateessa! Vaikka oli lasit päässä, niin ei tullut linsseihin pisaraakaan! Arviolta 10 km:n päästä pääsin pilvestä eroon ja paikoin litimärät kuteet kuivuivat loppumatkan aikana. Vilustumista tuli pelättyä, muttei ainakaan vielä oireita.Satulan kanssa painetta väärässä paikassa, mutta toivotaan, että se siitä asettuu pidemmän päälle, kun satula muovautuu. Ensi viikonloppuna on luvassa Tour de Porvoo eli viikonloppuretki fillarein Porvooseen ja siksikin oli tarpeen pidempi vetäisy, että näkee miten satula (ja mies) toimii. Pientä hankaamista oli havaittavissa satulan sivuilla, vaikkei mitään ratapyöräilijän reisiä (vaan lähinnä laiskanpulleat) olekaan. Pitänee ostaa Porvoon reissulle valkovaseliinia varuiksi. Parempi se kuin vereslihalla olevat reidet. Ehkä pyöräilyhousut olisi tosin se fiksuin ja lopullisin ratkaisu ongelmaan.

Uusi mittari tuli asennettua joku päivä sitten ja nyt tuli samalla testattua sitäkin pidemmän kaavan mukaan. Millimetrin tarkkuudella asetettu (painetta renkaisiin käyttämäni 5 bar -> merkki kellarin lattiaan venttiilin keskikohdalla -> mies pyörän päälle ja rullausta yks renkaankierto -> merkki venttiilin keskikohdalla lattiaan -> merkkien välin mittaus) rengaskoko tuntui olevan varsin oikein, kun VDO (= fillarin mittari) näytti lenkin jälkeen 30,89 km ja FRWD (= sykemittari GPS-paikkatietotallennuksella) 30,27 km. Eli VDO näytti 2 % enemmän kuin FRWD. Noista todennäköisesti luottaisin ennemmin fillarin mittariin kuin GPS:sään, jossa kuitenkin on heittoa aina muutama metri sinne tänne ja välillä satelliititkin hukkuu. Joka tapauksessa riittävä keskinäinen tarkkuus minulle. Jos alkaa näyttää pitkässä juoksussa sille, että GPS raportoi aina tuon verran vähemmän, niin pitää tarkistaa fillarin mittari samalle tasolle.

Ylipäänsä lenkki tuntui kevyemmälle kuin ennen. Loppuvaiheessa alkoi kyllä jalat olemaan tyhjemmän tuntuiset, mutta ylipäänsä tuntui kulkevan aika kivasti. En pistä sitä ainakaan parantuneen kuntopohjan piikkiin (koska olen lähinnä rapakunnossa jos jotain), vaan syynä lienee kevyemmin kulkeva keväällä ostamani kulkine. Lenkin jälkeen olikin mukava palkita kurniva maha lähipitserian tuotteella. ;)

Olipa mukava tehdä pitkästä aikaa tuo Maaseutu Helsingissä -sightseeing rypsipellon, kukkaniityn ja vastakaadetun heinän (heinää näytti olevan seipäillä Tuomarinkartanon mailla, joten varmaankin ollut kaupungin järjestämät heinätalkoot vastikään) tuoksuissa! Tätä pitää saada lisää! Ei kun taas maaseutulenkkiä joku päivä siis. :)

2 kommenttia:

Muikea kirjoitti...

Täällä on sulle timantti: http://nappikauppaa.blogspot.com/

Mitenköhän olet saanut tuollaisen hienon reittikartan tehtyä? Vaatiiko se GPS:ää tms? (Vastaus saattaisi löytyä teksteistäsi, mutta ainakin osa teknisistä jutuistasi ylitti tajunnan...)

Kaksinkertaistaja kirjoitti...

Reittikartan saa ulostettua FRWD:n tiedoista Google Earthistä.

Eli juuri tuon FRWD:n mittarin GPS-ominaisuuden ansiosta.