maanantai 7. heinäkuuta 2008

FRWD forever, backward never ever

Ostin sitten aikaisemmin harkitsemani FRWD:n W100-mallin sykemittarin noin kk sitten. Päädyin tuohon W100-malliin siksi, etten tarvinnut W600-mallin mukana tulevaa sykevyötä (koska vanhan Polar M51-mallin sykevyö T61-CODED toimii FRWD:n tallentimen kanssa) enkä mukana tulevia akkuja latureineen. Sen sijaan ostin Anttilasta huippulaadukk..eiku halpoja Konnoc-akkuja AAA-koossa neljä kpl n. 10 euron hintaan.

Ei muuta kuin akut laturiin ja niiden latauduttua testaamaan laitetta. Ensimmäiset ongelmat ilmeni jo FRWD:n USB-sovittimen asentamisessa Windows XP-koneeseen. Sovitin ei tuntunut asentuvan vaikka mitä teki. Googlettamisella selvisi, että myös muilla oli ollut vastaavia ongelmia ja päättelin, että vika täytyi olla siinä, ettei sovitinta ollut ohjelmoitu ollenkaan. Meiliä FRWD:n tuotetukeen ja sieltä tuli vahvistus epäilemääni ongelmaan: usb-sovitin oli ohjelmoimaton. Käskystä pistin sovittimen postissa Ouluun ja reilun viikon päästä sai noutaa uuden sovittimen postista. Tällä kertaa oli ohjelmoitu ja pääsi juttelemaan tallentimen kanssa FRWD:n ohjelmiston kautta.

Laaduntarkkailu ei MISSÄÄN NIMESSÄ saisi olla näin heikkoa. Harmittaa, kun on kehitetty hyvä tuote ja sitten mokataan noin yksinkertaisissa asioissa (ohjelmoidun donglen erottaa siitä, että siinä on tarra) tai markkinoinnissa. Olisi ollut myös hieno ele antaa firmalta hyvitykseksi asiakkaan turhasta vaivasta vaikka symboliset pari kk ilmaista aikaa Traxmeet-palveluun, mutta uuden donglen saatteessa oli vain kuivasti todettu kutakuinkin "Tuote vaihdettu." Tuotteiden hintataso alkaa olemaan kohdallaan, mutta maailmalla ei pärjätä näin huonolla laadulla (ja palvelulla)! Tuotteiden ominaisuuksienkin puolesta pelkään, että pahimmat kilpailijat Garmin, Polar ja Suunto pyyhkii ohi kohta jos ei ala kuulumaan päivityksiä tuotteisiin. Tuntuu, että FRWD:n kaikki paukut on tällä hetkellä keskitetty Traxmeet-palvelun kehittämiseen. Toivottavasti ei käy kohta taas niin, että heilutaan konkurssin partaalla uudemman kerran.

Eka lenkki reipasta kävelyä Seurasaari kiertäen ja hyvin tuntui reitti tallentuvan. Satelliititkin löytyi noin puolessa minuutissa. Nyt on pari jalan tehtyä lenkkiä alla mittarilla ja mielenkiintoista käppyrää laite tarjoaa.

Ei kommentteja: